Sarajevske ulice Ferhadija i Maršala Tita ukrašene lampionima povodom Bajrama

Na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo i nadležnog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS postavljene su svjetleće dekoracije u obliku kugli u ulicama Ferhadija i Maršala Tita.

Ukrašavanje centralnih gradskih ulica izvršeno je povodom predstojećeg Kurban bajrama, s ciljem upotpunjavanja i naglašavanja praznične atmosfere.

Ukupno je postavljeno 27 svjetlećih dekoracija, a njihovu montažu su, po nalogu nadležnog ministarstva, izvršili uposlenici KJKP “Park“.

U ulici Maršala Tita, na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, postavljeno je 20 dekorativnih elemenata, te u ulici Ferhadija još sedam.

Kako je istakao resorni ministar Enver Hadžiahmetović, ovo je jedan od načina da se građanima Kantona Sarajevo islamske vjere uljepša doček njihovog najvećeg praznika i najdražeg gosta – Bajrama.

Svjetlosne dekoracije uključene su sinoć, istovremeno s početkom rada ulične rasvjete, čime se također značajno doprinijelo ljepšem izgledu centralnih ulica glavnog grada BiH, saopćava Služba za protokol i press KS.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU