Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji jutros su, prema novoj odluci Vlade Kantona Sarajevo, otvorili bašte svojih objekata nakon skoro mjesec dana zabrane rada

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nove higijensko-epidemiološke mjere, na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, te njima djelimično ublažila prethodne.

Od danas je dozvoljen rad ugostiteljima na način da se dozvoljava dostava hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta.

Prostor mora biti otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je navedeni prostor natkriven, uz vidljivo obilježavanje stolova za sjedenje, prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Dozvoljen je i rad fitness centara i teretana isključivo za individualne treninge, zatim rad wellness i spa centara. Zabranjuje se rad javnih bazena, uz izuzetak održavanja trenažnih procesa u bazenima koji su predviđeni za plivače i paraplivače, reprezentativce i profesionalne vaterpolo ekipe uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU