3.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Sarajevskoj filharmoniji Općina Centar donirala 15.000 KM

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor JU „Sarajevska filharmonija“ Samir Lokvančić potpisali su Ugovor o donaciji iznosa od 15.000 KM koji će biti izdvojen iz budžeta Općine Centar Sarajevskoj filharmoniji, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika

Načelnik Ajnadžić najavio je da Općina planira u narednim budžetima povećati iznos koji izdvaja za unapređenje rada Sarajevske filharmonije. Također je naveo da su  Narodno pozorište i Sarajevska filharmonija  jedni od nosilaca kulture ove države  te da je  bitno podržati njihov rad, posebno što se njihovo sjedište nalazi na području općine Centar.

Direktor Lokvančić se zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na ovoj podršci.

-Pomoć koju nam je odobrila Općina Centar za nas je značajna, jer su sredstva za rad koja imamo na raspolaganju stara oko 40 godina i maksimalno iskorištena. Sada možemo nabaviti notne pultove sa rasvjetom i pratećom opremom što će puno pomoći članovima naše filharmonije-rekao je.

Lokvančić je podvukao da će vrhunac rada i dugogodišnjeg djelovanja  Sarajevske filharmonije biti sa useljenjem u zgradu nove koncertne dvorane čija izgradnja je planirana na lokalitetu Marijin Dvora.

  BiH spremna za punopravno članstvo u Mehanizmu civilne zaštite EU

-Imamo ideju da napravimo koncert naše filharmonije na otvorenom, na lokaciji buduće koncertne dvorane, kazao je direktor Lokvančić, a  načelnik Ajnadžić je rado prihvatio ovu ideju koja bi mogla biti realizirana u narednih mjesec dana.

Koncertna dvorana na Marijin Dvoru je ugrađena u važeći planski akt na osnovu provedenog međunarodnog konkursa čije provođenje je finansirano od Grada Rima i u kome su učestvovale 43 države. Koncertna dvorana je planirana na parceli ukupne površine 11.795 m2, kroz tri podzemne etaže, maksimalne tlocrtne površine 6.300 m2.

(FENA)


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU