1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Sarajlić: Svi će doći i glasati, samo SNSD opstruira izbor bh. delegacije u VE

Sjednica Doma naroda zakazana za ponedjeljak posljednja je šansa za izbor delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope koju treba iskoristiti, kako bi se pokazalo poštovanje prema Vijeću Evrope, upozorio je šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda PS BiH Asim Sarajlić.

On navodi kako je činjenica da su sve političke opcije u Parlamentarnoj skupštini BiH, iz oba entiteta i svih naroda, pokazale spremnost da se, u skladu sa preuzetim obavezama, izvrši izbor bh. delegacije, samo SNSD želi poslati poruku nepoštovanja i uvrede prema instituciji Vijeća Evrope, a ujedno i prema 46 zemalja koje participiraju u VE.

– Od najveće je važnosti da prije istjecanja roka (24. juna) imenujemo bh. delegaciju, te apelujem kod svih na razuman i odgovoran pristup, te da dođu na sjednicu i glasaju. Ukoliko se to ne desi, zbog SNSD-a, onda predstavnici te političke opcije moraju znati da će nositi punu odgovornost i političke posljedice te  odluke, kojom svjesno pokušavaju nanijeti štetu međunarodnom ugledu BiH, kao i svim građanima BiH za čije interese bi trebali raditi bh. zastupnici u Vijeću Evrope, ističe u svojoj reakciji Sarajlić.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima