1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Šarović i Ivancov razgovarali o unapređenju saradnje BiH i Ruske Federacije

  ()

  Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim s kojim je razgovarao o otvorenim pitanjima i unapređenju saradnje dviju zemalja.

  Bilo je riječi i o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porijekla iz Bosne i Hercegovine.

  – Vjerujem da smo dovoljno napredovali jer nam je Evropska unija, koja zahtijeva visoke standarde već dozvolila izvoz većine vrsta hrane. Sistem za izvoz hrane životinjskog porijekla je dovoljno razvijen i očekujem otvaranje ruske granice za naše privrednike i u ovoj oblasti – istakao je Šarović.

  Ivancov je pozdravio nedavno usvajanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Ruske Federacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u oblasti ekonomske saradnje na tržištima trećih zemalja.

  Takođe, na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije regulisanje je važno za pregovore s ruskom stranom o pristupanju BiH toj organizaciji.

  Ivancov je čestitao Šaroviću izbor za predsjednika SDS-a, ističući da će njegov izbor biti pozitivan korak za stranku, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i prometa BiH.

  (FENA) J.Č.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO