SAVJET STAROG PČELARA UVIJEK IMAJTE NA UMU U slučaju da vas ujede pčela ovo je pravi lijek

Pčelar Vasilije smatra da nema ništa zdravije od ujeda pčele i on smatra da je pravo blago boraviti u blizini košnice, da to opušta i smiruje, prenosi Stil Kurir.

Teško nam je bilo da u to povjerujemo pa smo ga pitali: A šta kad ujedu pčele?

U slučaju ujeda pčele, Vasilije kaže da bol kratko traje, samo minuti ili dva, a da kasnje prolazi bol, nego da se javlja samo otok, ali i neprijatan osjećaj.

Međutim, kad se radi o ljudima koji su alergični na ubod pčele, po njih može da bude jako opasno, ali, nažalost, i fatalno.

Oni koji su alergični treba dobro da se paze, a ako se desi ubod, da se jave svom ljekaru.

Oni koji nisu alergični najbolje je da uzmu jedan aspirin ili andol (bilo šta što imaju kod kuće), rastope ga sa par kapi vode i stave na mjesto uboda. To se drži oko minut, dva, pa se skloni. Niti ima otoka, niti ima boli, a izostaće i svrab – provjereno – rekao je travar Vasilije.

On još savjetuje da se koristi i oblog od navlažene sode bikarbone, a ako ništa od navedenog nemamo kod sebe u momentu uboda, najbolje bi bilo uzeti tri različite travke iz prirode. Dobro iz izgnječiti i tim sokom natrljati kožu na mjestu uboda.

BONUS VIDEO: 

SAVJET STAROG PČELARA UVIJEK IMAJTE NA UMU U slučaju da vas ujede pčela ovo je pravi lijek appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU