SAVRŠENA ZAMJENA ZA MLIJEKO Čaj koji će vam uljepšati život i benefitima i okusom

U Japanu se banča čaj svakodnevno pije jer ima nižu cijenu od drugih japanskih zelenih čajeva.

Banča čaj se sastoji od preprženih listova japanskog zelenog čaja i sadrži visok procenat kalcijuma, vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Zbog visokog sadržaja kalcijuma preporučuje se ženama u menopauzi i osobama koje boluju od osteoporoze, ali i djeci jer ima nizak sadržaj teina.

Zanimljivo je da samo jedna šolja ovog čaja pokriva neophodan dnevni unos kalcijuma, pa se zbog toga smatra supermoćnim napitkom i preporučuje se osobama koje zbog intolerancije ne unose mliječno. Blagog je i prijatnog ukusa.

Preporuka je da se pije 20-ak minuta poslije obroka.

Dobar je i za „detoksikaciju“ pa se preporučuje osobama koje piju mnogo leijkova. Banča čaj može da pomogne i u snižavanju holesterola, ali i snižavanju tjelesne mase.

Ima antioksidativno i protivupalno dejstvo i značajan je u sprječavanju Alchajmerove bolesti i drugih bolesti koje su povezane sa starenjem.

Svaka vrsta čaja se sprema na poseban način, a banča čaj možete preliti ključalom vodom (kod nekih drugih vrsta čaja vruća voda uništava ljekovite sastojke i čini ga gorkim).

Banča je blagog ukusa koji se pojačava ako su listovi duže potopljeni u vreloj vodi (nekoliko minuta). Vodite samo računa da ne pijete vreo čaj, već mlak.

Japanci u svoje zelene čajeve ne dodaju ni šećer ni mlijeko.

Bonus video

SAVRŠENA ZAMJENA ZA MLIJEKO Čaj koji će vam uljepšati život i benefitima i okusom appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU