27.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  “Savršeni proizvod” na sceni Teatra kabare Tuzla

  Predstavom “Savršeni proizvod”’ autora Lane Šarić i G.B.Shawa u petak, 1.novembra, u okviru IV Festivala premijera predstavit će se koprodukcija nastala između Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Teatra kabare Tuzla i Studentske scena ADU Univerziteta u Tuzli.

  Režiju potpisuje Miroljub Mijatović, a u predstavi igraju Adna Hasanić, Anđela Ilić i Ermina Nišić.

  Predstava „Savršen proizvod“ rađena je po motivima dva dramska teksta, “Meso” hrvatske spisateljice Lane Šarić i „Zanat gđe Vorn“ Bernarda Showa.

  Oba teksta govore o kompleksom odnosu roditelja i djece, te kako je zapravo malo roditelja koji neće pokušati određivati živote svoje djece, s manje ili više pritiska. Oba pisca, mada pripadaju različitim epohama, izvanredno uočavaju i definiraju roditeljske frustracije koje oni “rješavaju” preko svoje djece, u ovom slučaju gotovo brutalnim pritiscima majke na kćer.

  U kontekstu “novog doba” kći mora shvatiti važnost novca, svojeg vanjskog izgleda i dobre udaje. Djevojčica mora postati “savršen proizvod”, u skladu s globalnim trendovima potrošačkog društva.

  Ignoriranje unutarnjih potreba i trka za novcem imaju svoje posljedice. Predstava je obogaćena i dokumentarističkim dijelovima u kojima se govori o prostituciji i njenim posljedicama na cjelokupno društvo.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU