Saznajte prednosti primjene mjera energijske efikasnosti

U subotu, 30.11.2019. godine,bit će organiziran edukativni događaj na kojem ćegrađani Zenice imati priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima upotrebe energije i primjerima dobre prakse u svakodnevnom životu.

Svi građani su dobrodošli u TC Džananović, od 11:00 do 15:00 sati, gdje će prisutni biti u prilici vidjeti izloženu edukativnu maketu energetski efikasne kuće, sa savjetima koje svakodnevno mogu primijeniti u domaćinstvu, stanu ili kući, te na radnom mjestu. Primjenom mjera energijske efikasnosti postiže se efikasnija upotreba energije,čime se značajnodoprinosiočuvanjuokoliša, a ostvaruju se i značajne finansijske uštede.

Projekat “Zeleni ekonomski razvoj” u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine,Fondom za zaštitu okoliša FBiHi Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a,entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, jedinicama lokalne samoupravete drugim partnerima.

Savjeti kako da štedite energijui na koji način doprinijeti smanjenju zagađenjaokolišapotražite na web stranici www.ged.ba. Uz savjete GED-a i vaš dom može biti energetski efikasan i ekološki prihvatljiv.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU