15 C
Sarajevo
Subota, 13 kolovoza, 2022

Saznajte prednosti primjene mjera energijske efikasnosti

U subotu, 30.11.2019. godine,bit će organiziran edukativni događaj na kojem ćegrađani Zenice imati priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima upotrebe energije i primjerima dobre prakse u svakodnevnom životu.

Svi građani su dobrodošli u TC Džananović, od 11:00 do 15:00 sati, gdje će prisutni biti u prilici vidjeti izloženu edukativnu maketu energetski efikasne kuće, sa savjetima koje svakodnevno mogu primijeniti u domaćinstvu, stanu ili kući, te na radnom mjestu. Primjenom mjera energijske efikasnosti postiže se efikasnija upotreba energije,čime se značajnodoprinosiočuvanjuokoliša, a ostvaruju se i značajne finansijske uštede.

Projekat “Zeleni ekonomski razvoj” u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine,Fondom za zaštitu okoliša FBiHi Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a,entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, jedinicama lokalne samoupravete drugim partnerima.

Savjeti kako da štedite energijui na koji način doprinijeti smanjenju zagađenjaokolišapotražite na web stranici www.ged.ba. Uz savjete GED-a i vaš dom može biti energetski efikasan i ekološki prihvatljiv.

  Novi Travnik prvak u projektu prikupljanja stakla i očuvanja okoliša

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU