SBK / Migranti bježali od policije sa ukradenim automobilom

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 26.12.2020.godine oko 00,20 sati u ugostiteljskom objektu u ulici Gradišče, općina Kiseljak, policijski službenici PS Kiseljak u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe I.V. rođen 1992.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađen prozirni paketić sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „Speed“.

Dana 27.12.2020.godine oko 19,20 sati u ulici Obale hrvatske mladeži, općina Kiseljak, policijski službenici PS Kiseljak u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe E.A. rođen 1997.godine iz Sarajeva. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „Cannabis“.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 27.12.2020.godine oko 00,10 sati, policijski službenici PS Donji Vakuf u ulici 770.Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, uočili su kretanje putničkog vozila Audi 80, koje su pokušali zaustaviti, međutim vozač se oglušio o naredbu policijskog službenika, te je vozilo zaustavljeno uz pomoć susjednih policijskih patrola u ulici Jaz, općina Donji Vakuf. Prilikom kontrole vozača i suvozača utvrđeno je da se radi o migrantima, a da je vozilo kojim su upravljali ukradeno tokom protekle noći na području Donjeg Vakufa.

Navedeni migranti su privedeni u prostorije PS Donji Vakuf, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Službom za strance protiv istih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU