25 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

SBK/ Prevencija i rad na sprječavanju seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju u BiH

U suradnji s nevladinim organizacijama Save the Children in North-West Balkans, UNICEF BiH i MFS Emmaus Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Kantona Središnja Bosna tijekom školske 2019./2020. godine realizirati će 31 radionica (9 za nastavnike i 22 za roditelje) u osnovnim i srednjim školama Kantona Središnja Bosna u sklopu projekta ”Prevencija i rad na sprječavanju seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju u BiH”, a koji ima za primarni cilj prevenciju i adekvatan odgovor na izazove koji se tiču zanemarivanja, zlostavljanja, zloupotrebe i iskorištavanja djece u digitalnom okruženju.

Planirane prioritetne projektne aktivnosti odnose se na jačanje kapaciteta nastavnika i roditelja u cilju podizanja nivoa sigurnosti učenika u digitalnom okruženju.
Tijekom ovoga tjedna realizirane su edukacije za nastavnike i roditelje u OŠ ”Kaćuni” Busovača, OŠ ”Nova Bila” Travnik, OŠ ”Edhem Mulabdić” Novi Travnik i ”Prve osnovne škole” Bugojno, Jaklić V/2. Nastavnici navedenih odgojno-obrazovnih ustanova imali su priliku slušati predavanje na temu ”Sigurnost djece u digitalnom okruženju i školska nastava”, dok su roditelji kroz jedan interaktivni razgovor problematizirali pitanje ”Odgovornog roditeljstva u digitalnom okruženju”.

Edukatori za nastavnike i roditelje prošli su kvalitetne edukacije za edukatore, te isti su podijeljeni u šk. 2019./2020. godne u dva tima. Navedene stručne timove čine profesor informatike Marin Garić, stručni suradnik Ivanela Brković i predstavnik roditelja i Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Ivica Augustinović.

  (FOTO) Održana konferencija "Ekonomija zajedništva u službi organske poljoprivrede"

Vjerujemo kako će projektne aktivnosti postići zacrtani cilj na korist učenika, nastavnika ali i roditelja učenika i kako će se na istoj osnovi zagovarati, razvijati i daljnje aktivnosti koje imaju za cilj pragmatično podizanje svijesti o sigurnosti djece u digitalnom okruženju i podizanje kvalitete u rada u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU