SBK / U akciji MUP-a pronađena droga i vatreno oružje

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 22.03.2021.godine u jutarnjim satima, u mjestu Kopčić, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres vozila marke VW Audi, kao i osoba E.Ž. rođen 2001.godine, A.H. rođen 1994.godine, A.K. rođen 1991.godine i F.H. rođen 1988.godine, svi iz Donjeg Vakufa, koje su zatečene u vozilu.

Prilikom pretresa pronađeno je sljedeće vatreno oružje:

  • jedna automatska puška sa dva pripadajuća okvira municije i
  • jedan pištolj sa pripadajućim okvirom municije.
  • Također, pronađena je i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, u ulici Kovačuša, općina Bugojno izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi E.Ž. i A.K.. Tom prilikom pronađeno više većih zamotuljaka sa sadržajem praškaste materije, kao i praškaste materije pripremljene za pakovanje, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Daljnjim pretresom pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađeno vatreno oružje i sumnjive materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 289 prekršajnih naloga, od kojih je 216 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU