SBK / U planu izgradnja zatvorene pijace s javnom garažom u Travniku, autobusne stanice u Turbetu, bazena…

Na stranici Vlade Srednjobosanskog kantona objavljen je Katalog potencijalnih projekata na nivou Kantona za period od 2022. do 2024. godine.

Katalog se sastoji od 21 potencijalna projekta javno – privatnog partnerstva za okvirni srednjoročni (trogodišnji) period od 2022. do 2024. godine i 10 projekata koji se planiraju realizovati u 2022. godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora.

Kako bi ubrzali realizaciju projekata veoma je značajno zajedničko uključivanje i povezivanja javnog i privatnog sektora i uspostavljanje partnerstva za realizaciju projekata s ciljem unapređenju javne usluge i stvaranja boljih uslova za sve građane Srednjobosanskog kantona.

Pozivamo predstavnike javnih tijela koja su identifokavala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno – privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata. Također, pozivamo domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata za period 2022. – 2024. godine, te da nas kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma interesantne projekte. S ciljem efikasnog služenja javnom interesu i građanima našeg Kantona Ministarstvo privrede Vam stoji na raspolaganju za stručnu podršku u tom procesu, poručeno je.

Između ostalog, planirana je izgradnja zatvorene pijace s javnom garažom u Travniku. Kako je navedeno, realizacijom projekta osigurat će se kvalitetni uslovi i prostor za prodaju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u zatvorenom prostoru čime će se postići povećanje broja parkirnih mjesta. Stepen razvijenosti je samo ideja.

Također, planirana je izgradnja autobusne stanice u Turbetu kako bi se trajno riješio problem neadekvatnog i nefunskionalnog dosadašnjem autobusnog stajališta. U planu je i rekonstrukcija otvorenog bazena Turbe koji već duži niz godina nije u funkciji. Cilj projekta je izgradnja savremenog otvorenog bazena sa različitim sadržajem, te izgradnja Obdaništa u Turbetu.

Detalje pogledajte OVDJE.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU