SBK / Uspješno realizovano više akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda uspješno realizovali više akcija u borbi protiv zloupotreba opojnih droga.

Naime, dana 09.10.2020.godine oko 01,55 sati u ulici 14. septembar, općina Donji Vakuf, policijski službenici PS Donji Vakuf izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel, kojim je upravljao K.K. rođen 1989.godine iz Sarajeva, dok je na mejstu suvozača zatečen Z.H. iz Jajca. Tom prilikom vozač je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dok je suvozač dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 19,40 sati u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe J.Š rođen 1999.godine iz Novog Travnika. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, uspješna akcija je realizovana i na području Kiseljaka, gdje su u ulici Josipa Bana Jelačića, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Kiseljak izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Škoda, u kojem su zatečeni A.T. rođen 1996.godine iz Fojnice i E.H. rođen 1983.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod E.H. je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U navedenim aktivnostima učestvovali su i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, koji su dana 11.10.2020.godine oko 22,45 sati u mjestu Nova Bila, općina Travnik izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel, kojim je upravljao A.B. rođen 1998.godine, dok se na mjestu suvozača nalazio H.Ć rođen 1998.godine, obojica iz Bugojna. Prilikom zaustavljanja vozila, suvozač je odbacio jednu pvc vrećicu sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok je vozač dobrovoljno predao određenu količinu slične materije.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU