SBK / Za radnike u 346 ugostiteljskih objekata po 312 maraka

Vlada Srednjobosanskog kantona usvojila je na današnjoj sjednici odluku o izdvajanju 334.746 maraka pomoći ugostiteljskim objektima kojima je od 30. ožujka, zbog pandemije koronavirusa, deset dana rad bio ograničen samo na otvorene terase.

Ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je novinarima da je novac namijenjen za subvencioniranje dijela minimalne neto plaće, kao i dijela minimalnih doprinosa za 1.073 radnika.

  • To znači da će za radnike u 346 ugostiteljskih objekata biti izdvojeno po 312 maraka – kazala je ministrica.

Vlada SBŽ-a razmatala je i stanje proračuna u prva četiri mjeseca ove godine. Prihodi su iznosili 66 milijuna maraka, što je za šest milijuna manje u odnosu na plan.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/473723793952928
  • No, u odnosu na prva dva mjeseca ove godine, u ožujku i travnju je zabilježen rast javnih prihoda, što ukazuje i na određeno stabiliziranje gospodarskih tokova. Ukoliko ovaj trend bude nastavljen, nama će nedostajati blizu 20 milijuna maraka, ali čekat ćemo još dva mjeseca i onda ćemo predložiti Vladi način namirenja prihoda i vidjeti ćemo u kojem pravcu će to ići – kazala je Plavčić.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je kako se od Federacije BiH očekuju transferi nižim razinama vlasti.

  • Do kraja maja očekuju se transferi općinama, a nama ako dođe i u julu bit će dobro. U junu već morati razmišljati o nedostajućim sredstvima. Mart i april su bili dobri i ohrabruje da bi ta dinamika mogla biti nastavljena – kazao je.

Ocijenivši da poslovne aktivnosti u SBŽ-u napreduju, Lendo je istaknuo kako je još teška situacija u niskoakumulativnim granama gospodarstva.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU