23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  SDA ispred Narodnog pozorišta na odgovornost pozvala Dinu Mustafića

  Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije danas je organizirala konferenciju za medije, koja je simbolično počela u 11.55 sati, s porukom da je za Kanton Sarajevo i njegove građane, nastupilo “5 do 12”.

  Konferencije je održana povodom, kako je navedeno, “nemilih scena koje su uznemirile građane Sarajeva, ali i BiH koje su prije dva dana zabilježene na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu i za vrijeme održavanja tzv. Parade ponosa.

  Mahir Dević, šef kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je da svaka vlast, pa i ova kantonalna, mora da štiti ustavni poredak u KS.

  – Mi smatramo da je ova vlast potpuno nesposobna da zaštiti ustavnopravni poredak građana u KS i da ona svojim djelovanjem, odnosno nedjelovanjem, vrši diskriminaciju građana u KS. Kakve su to sigurnosne procjene od MUP-a KS u kojim oni kažu da je potrebno da se angažira 1.100 policajaca, da se blokiraju 52 ulice u strogom centru grada, te da se potpuno paralizira život taj dan – kazao je Dević.

    Premijer KS Mario Nenadić: Sutra stižu bh. državljani iz Švedske u Sarajevo

  Iz Kantonalne organizacije SDA danas su obrazložili zašto su im neprihvatljiva dešavanja na dan održavanja Povorke ponosa u Sarajevu te zašto za to smatraju odgovornim Vladu Kantona Sarajevo. Šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS Mahir Dević smatra da je Povorkom ponosa 25. juna potpuno paraliziran život u glavnom gradu. Ponovio je da će SDA tražiti da kantonalna vlada obeštetiti one koji su oštećeni tokom održavanja povorke. Prema Devićevim riječima, SDA nije homofobna stranka i nikada to nije bila. Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić se osvrnuo na muškarca koji je nag hodao, te pozvao direktora Narodnog pozorišta Dinu Mustafića na odgovornost. Zastupnica SDA u Skupštini KS Jasmina Biščević-Tokić je najavila  da će SDA tražiti i ostavke ministra kulture Samira Avdića, ministra saobraćaja Adnana Štete  i ministra unutrašnjih poslova Admira Katice.

  www.tvsa.ba

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttp://tntportal.ba
  TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU