SDA KS pitala trojku: “Do kada ćete nas ‘vozati’”

Kantonalni odbor SDA stranke oglasio se nakon jučerašnje vožnje novim sarajevskim tramvajima koju je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo organizovalo za sve partnere koji su učestvovali i učestvuju na projektima u Kantonu Sarajevo.

Kako navode, vlast u Kantonu Sarajevo jučer je, po ko zna koji put, pred kamerama organizovala vožnju novim sarajevskim tramvajem.

U spektaklu su učestvovale delegacije Vlade KS, Vlade FBiH, državni ministar saobraćaja i komunikacija Edin Forto. Ministri i direktori Sarajevom su kružili u radno vrijeme, a resorni ministar Forto u danu kada je ugašen signal javnog servisa Federalne TV“, saopćeno je iz SDA KS.

Kako tvrde iz ove stranke Trojka “izbjegava činjenicu” da je nabavka novih tramvaja započela kada je Adi Kalem obnašao funkciju ministra.

U ime građana Kantona Sarajevo, sve njih želimo pitati: Je li projekat nabavke novih tramvaja započet u vrijeme kada je dužnost ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo obnašao Adi Kalem, iz SDA? Zašto u svojoj neskromnoj i hvalisavoj kampanji izbjegavate tu činjenicu?

Zašto nabavka, isporuka i testna faza traju ovako dugo? Godinama? Jesu li tramvaji kupljeni od novca poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo, ili ih je nabavio lično ministar Adnan Šteta, pa se svako mjesec dana pred kamerama voza ulicama Sarajeva?

Ako su tramvaji kupljeni javnim novcem, kako to da ugovori o kupovini i dalje nisu dostupni javnosti? Kako javni poslovi, javne nabavke, utrošak javnog novca, mogu biti tajni“, pitaju iz SDA KS.

The post SDA KS pitala trojku: “Do kada ćete nas ‘vozati’” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU