Separatisti lažu, tvornica u Severodonjecku je ukrajinska. Uništavamo Ruse – TNTportal.ba

KEMIJSKA tvornica Azot u Sjeverodonjecku, u koju su se sklonile stotine civila, i dalje je pod kontrolom Ukrajine, rekao je guverner te regije nakon što su separatistički izvori koje podupire Rusija objavili da je ondje zarobljeno i oko 300 do 400 ukrajinskih boraca.

“Informacije o blokadi tvornice Azot su lažne”, objavio je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram Serhij Hajdaj, guverner regije Luhansk koja je pod djelomičnom kontrolom proruskih separatista.

“Naše snage i dalje drže industrijsku zonu Severodonjecka te napadaju i uništavaju ruske vojne snage u gradu”, napisao je. Severodonjeck je postao glavni fokus ruskih napada u istočnoj Ukrajini i jedno od najkrvavijih žarišta rata koji traje već četvrti mjesec.

Ukrajina je objavila da je u nekoliko skloništa ispod tvornice Azot utočište pronašlo oko 800 ljudi. Navodno je među njima oko 200 zaposlenika tvornice i 600 stanovnika Severodonjecka.

Rodion Mirošnik, predstavnik samoproglašene Narodne Republike Lugansk, u subotu je kazao da je u tvornici blokirano između 300 i 400 ukrajinskih boraca zajedno s civilima te da su pokušali pregovarati o njihovoj evakuaciji u grad Lisičansk.

“Takvi su zahtjevi neprihvatljivi i o njima se neće pregovarati”, rekao je Mirošnik, dodavši da su u tijeku pregovori o situaciji s civilima koji su se sklonili u tvornici.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU