SERIJA A JE BILA NEŠTO POSEBNO: “Ići na Bertiejevu zabavu i družiti se s Michaelom Keatonom i Joeom Pescijem”

Bivši engleski reprezentativac Paul Innes igra za Inter od 1995. godine nakon što je stigao iz Manchester Uniteda.

U Milanu je proveo dvije sezone i bio standardni član talijanskog velikana. Imao je ugovor još dvije godine, ali se odlučio vratiti u Englesku nakon što mu se žena razboljela. Danas kaže da mu je to bila najteža odluka jer mu je to bilo najljepše razdoblje u karijeri.

Odlazak iz Intera još uvijek je najveće žaljenje u mojoj karijeri. Ponekad se moraju donijeti odluke koje nemaju veze s nogometom. Obožavao sam navijače, oni su obožavali mene. Igram dobro, čak i kad odigram lošu utakmicu kažu mi da sam igrao dobro. Naučio sam jezik, nisam imao razloga otići, ali onda mi se žena razboljelarekao je Ins.

Želio je, kaže, ostati do kraja karijere u Milanu.

Javier Zanetti sada je direktor, da sam ostao možda bih i sada bio takav.

Ince je potpisao istog dana kada se Zanetti pridružio klubu.

Platili su ga samo 650 tisuća funti. Kad god me pitaju kojih je mojih najboljih 11 svih vremena, Javieru je mjesto u momčadi. Mogao je igrati svugdje na najvišoj razini, profesionalac u najboljem smislu te riječi.

Istaknuo je kako mu je Massimo Moratti bio poput oca.

Kad sam stigao, mislio sam da me trener Ottavio Bianchi traži, ali kasnije sam vidio da me želi Moratti. Bianchi me držao izvan moje pozicije u veznom redu i sjećam se da je Moratti poludio zbog toga. Rekao sam da nema smisla igrati na mjestu koje nije moje i da je bolje da odem. Zamijenio je Bianchija i doveo Hodgsona. Kad sam odlazio rekao mi je da će mi produžiti ugovor samo da ostanem. Ali nikada nije bio problem oko novca.

Ispričao je i zanimljivu priču o tome kako je na zabavi koju je organizirao njegov suigrač Niccolò Berti upoznao holivudske zvijezde.

Nitko mi nije rekao da ima zabavu sve dok nisam stigao. Bio sam skeptičan jer nisam znao jezik. Došao sam tamo, a na zabavi su bili Joe Pesci, Uma Thurman i Michael Keaton s kojima sam razgovarao sat i pol. Nakon toga sjedim za barom i pijem burbon s Joeom Pescijem. Žao mi je što tada nisam ništa slikao.

Da stvar bude zanimljivija, Ince je upravo stigao kao zamjena za Bertieja.

Nicolo je imao problema s ozljedama i došao sam igrati za njega, mislio sam da će biti problema između nas zbog toga, ali naprotiv, imali smo odličan odnos. Poznavao je mnogo ljudi, zaključio je Ins svoje dane u Milanu. Nakon toga je otišao u Liverpool i igrao za Middlesbrough, Wolverhampton i Swindon gdje je 2007. završio karijeru.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU