12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Servis centar ‘Dajte nam šansu’ – Kolica i sjedalice za djecu iz BiH

Predstavnici organizacije “Kolica za Sarajevo” od 27. do 31. maja godine stižu u Servis centar “Dajte nam šansu” gdje će se vršiti podjela i adaptacija ortopedskih pomagala (kolica, sjedalica, stajalica itd.) za djecu iz cijele BiH.

Trenutno je ovo jedini vid podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju kada je riječ o nabavci ortopedskih pomagala, saopćeno je iz Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“.

Servis centar “Dajte nam šansu” pruža podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju na nivou KS, bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće.

Kroz usluge kratkog boravka, psihološke podrške, informativne i pravne pomoći, mobilnog tima nastoje pružiti porodicama mogućnost da ostvare osnovna ljudska prava, kao i da se ojača porodica kao osnovna jedinica društva.

Od maja 2014. godine pruženo je više od 40.000 besplatnih usluga za 580 registrovanih porodica koje koriste usluge Servis centra čime su pokazali i dokazali potrebu sveobuhvatne podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

Sve usluge Servis centra su besplatne, navodi se u saopćenju.

(FENA) H.D.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima