-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Šešelj bi novinarku koja je pisala o genocidu u Srebrenici osudio na 20 godina

  ()

  Zastupnici Skupštine Srbije u utorak su, na početku rada, koristili pravo da postave pitanja i traže obavještenja od vlasti, ali najviše se negodovalo zbog medija, a haški osuđenik i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je naveo kako bi novinarku lista “Danas” Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

  On je pogrdno nazivao i vrijeđao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, među ostalim, navela da je novinarka “u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila s tim, već je cjelokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa”, javlja Beta.

  “Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primjedbe da u Srbiji nema slobode tiska, a ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina zatvora pa neka grade od njega mučenika i opozicijskog lidera”, kazao je Šešelj.

  Ocijenio je kako je potrebno promijeniti Kazneni zakon i u njega unijeti odredbu “po kojoj bi se javno izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid kazneno kažnjavala”.

  “Hitno je potrebno da se donese takva odredba jer one stvari koje se događaju u javnosti gore su od svih naših najgorih očekivanja”, dodao je Šešelj.

  On je aktiviste Žena u crnom i Inicijative mladih, s kojima je Čongradin išla u Potočare, nazvao “kretenima”, ustvrdivši kako bi, da je na vlasti, “znao da se obračuna s takvim ljudima”.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO