Sestre se vraćale s mora i poginule

Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21) iz Đurđeva poginule su, dok je Nebojša Aleksić (27), Dobrilin vjerenik, teško povrijeđen u stravičnoj nesreći na Zrenjaninskom putu kod Kaća.

Nesreća se desila jučer oko 12 sati, kada je na Alfa Romeo, kojim je upravljao Aleksić, dok su sestre bile putnice, naletio Opel Meriva, za čijim je volanom bila Ljiljana Matić (62), koja je, također, na mjestu poginula.Oko uništenih automobila bile su rasute stvari, koferi, torbe sa stvarima, dvije ženske tašnice.

– Sestre su bile na godišnjem odmoru u Egiptu. Jučer ujutro su stigle u Srbiju, a Nebojša je otišao po njih, ja mislim na aerodrom u Beogradu. Nesreća se desila kada su se vraćali za Đurđevo. Strašna tragedija za porodicu Milić, ali i za porodicu Dobrilinog vjerenika Nebojše, kao i za porodicu poginule Ljiljane – kazala jedna mještanka Đurđeva za ”Kurir”.Ona dodaje da su nastradale Vida i Dobrila imale još jednu sestru.- Sve tri su zlatne djevojke. Ne zna se koja je od koje bolja – priča potresena komšinica.

Očevici sudara kazali su da je udarac bio strahovit i da je Opel iznenada prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u Alfa Romeo.- Prema jednoj verziji, Ljiljana Matić počela je nesigurno pretjecanje automobila ispred svog, krećući se ka Novom Sadu, i naletjela je na Alfu iz suprotnog smjera. Prema drugoj, Ljiljani je ispao mobilni telefon iz ruke, te se sagela u namjeri da ga dohvati. Tada je izgubila kontrolu i prešala u suprotnu traku – kažu očevici.

Oni su isjekli kola da bi izvukli tri mrtve žene i povrijeđenog mladića. Prizor je bio jeziv. Krvi svuda, polupano staklo, dijelovi automobila su se razletjeli. Vozim godinama kamion, ali ovakvo nešto još nisam vidio – ispričao je jedan očevidac.On je dodao da je čuo da je Ljiljana Matić u trenutku udesa vozila više od 110 km na sat.

– To je bio tako jak udarac da se bukvalno kola ne prepoznaju. Jedva su ih vatrogasci izvukli – rekao je kamiondžija.Povrijeđeni Nebojša Aleksić primljen je u Urgentni centar KC Vojvodine s teškim politraumatskim povredama.- Poslije kompletne dijagnostike i ukazane medicinske pomoći, pacijent je smješten na Odjeljenje anestezije i intenzivne terapije radi daljnjeg praćenja. Trenutno je stabilan i pod stalnim nadzorom ljekara – rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Izvor: Dnevni avaz

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU