Sferopoulos: Crvena zvezda i Partizan su vrhunski klubovi

Trener Crvene zvezde Janis Sferopoulos izjavio je da bi oba srpska kluba trebala dobiti stalni ugovor s Euroligom.

– Crvena zvezda i Partizan su vrhunski klubovi. Ali to nije jedini razlog. Imaju puno navijača i pune domaću dvoranu. Oni su u vrhu Eurolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad momčadi imaju tu dinamiku, trebale bi biti u Euroligi. Smatram da oba kluba trebaju imati trajne ugovore. Pogotovo s obzirom na to kako su oba kluba dobro organizirana i da koračaju prema najvišoj razini, rekao je Spheropoulos za “Jurohoops”.

– Najvažnije je da pobjeđujemo utakmice sada kada nismo 100 posto, pa da možemo napraviti iskorak kada budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povrijeđeni dečki, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno da su ciljevi momčadi kao što je Zvezda veliki. Riječ je o momčadi koja se želi boriti za uspjeh u svim natjecanjima. To je ono što pokušavamo učiniti, dodao je trener Crvene zvezde.

Crvena zvezda sljedeći tjedan igra protiv Reala i Maccabija u Euroligi.

– Znao sam u kakav klub dolazim. Treba se brzo prilagoditi timu, a onda ga početi mijenjati i prilagođavati svojim zamislima. Još uvijek smo u tom procesu. Još nismo u potpunosti završili prijelaz iz prethodnog stanja u novo. Ali momčad počinje uvoditi nove stvari iu napadu iu obrani, a to je najvažnije za poboljšanje naše igre. Vjerujem da je Zvezda momčad koja mi daje priliku da kao trener radim na najvišoj razini. Imaju veliku dinamiku i zbog velikog broja obožavatelja. Zajedno s predsjednikom i upravom ove i sljedeće sezone možemo napraviti dobre stvari, istaknuo je Spheropoulos.

Na pitanje kojeg bi košarkaša volio trenirati, Sferopoulos je izabrao NBA zvijezdu, koja je veliki navijač Crvene zvezde.

– Luka Dončić. To je veliki talent, dodao je Sferopoulos.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU