Shouzi Chew je novi izvršni direktor TikToka

TikTok je napokon imenovao novog stalnog izvršnog direktora, osam mjeseci nakon što su Sjedinjene Američke Države zaprijetile da će zabraniti aplikaciju.

Tvrtka je objavila da je za izvršnog direktora imenovala Shouzija Chewa, koji se TikToku pridružio početkom ove godine kao glavni financijski direktor tvrtke ByteDance. Ranije je bio izvršni direktor Xiaomija, kineskog proizvođača pametnih telefona.

Vanessa Pappas, koja je prije bila privremena šefica TikToka, prelazi u ulogu glavne operativne direktorice TikToka, piše CNN.

Sjedište sadašnjeg direktora Chewa je u njegovom rodnom gradu Singapuru, što sugerira da tvrtka više ne osjeća potrebu za liderom čije je sjedište u SAD-u. Prošle je godine za mjesto izvršnog direktora izabran Disneyev veteran Kevin Mayer.

Međutim, TikTok je kasnije upleten u dramatičnu višemjesečnu bitku u SAD-u, nakon što je Trumpova administracija zaprijetila da će zabraniti ovu video platformu ako se tvrtka ne preda američkom entitetu. Bivši američki predsjednik Donald Trump pokušao je blokirati TikTok zbog tvrdnji da aplikacija predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost, što je tvrdnja koju je TikTok nazvao neutemeljenom.

Mayer je dao ostavku nakon samo tri mjeseca zbog cjelokupne političke situacije. Tvrtka je tada unaprijedila Vanessu Pappas, koja je do tada bila generalni direktor američkih operacija TikToka.

TikTok je izuzetno popularna platforma u SAD-u, s ukupno oko 100 milijuna korisnika. U veljači 2021. godine, administracija sadašnjeg predsjednika SAD-a, Joe Bidena, zatražila je od saveznog suda zaustavljanje parnice zbog Trumpovih pokušaja zabrane TikTok platforme.

Prošle godine, glavna briga je bila da bi ByteDance mogao biti prisiljen predati TikTokove podatke o američkim korisnicima kineskoj vladi, u skladu sa zakonima o nacionalnoj sigurnosti zemlje.

Iz TikToka su izjavili da američke korisničke podatke čuvaju na serverima sa sjedištem u SAD-u, sa sigurnosnom kopijom u Singapuru te da njihovi podaci nisu podložni kineskom zakonu.

geek.hr/clanak/shouzi-chew-je-novi-izvrsni-direktor-tiktoka/”>Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU