SIMBOL VJEČNE LJUBAVI Ovo cvijeće trebate da poklonite voljenoj osobi za Dan zaljubljenih

U suštini, nećete pogriješiti. Crvena ruža jeste uvijek prigodan poklon kada hoćete da pokažete nekome da ga volite, ali je ona prihvatljivija kao dar partnerki s kojom ste u emotivnoj vezi nego nekom kome se udvarate.

Naime, upravo su crvene ruže prikladne kao romantičan poklon voljenoj osobi, jer povezuju simboliku crvene boje i ruže, koja je i sama po sebi simbol naklonosti, pažnje i dubokih ljubavnih osjećanja.

Ali, ako ste samo u nekog zaljubljeni ili prema njemu gajite simpatije, pa mu se još samo udvarate, poznavaoci cvijeća kažu da je daleko prikladnije pokloniti toj osobi ružu u nekoj nježnijoj, na primjer – rozoj boji.

Pored ruža koje su glavni simbol Dana zaljubljenih , postoji još nekoliko vrsta cvijeća koje je prigodno poklanjati za ovaj praznik, kako zbog njihove simbolike, tako i zbog poruke koju njim šaljete voljenoj osobi, prenosi Telegraf.

Ukoliko želite da u vašem buketu, kao kod većine ne budu ruže, možete da se odlučite i za karanfil. Crveni karanfili simbolizuje duboku ljubav s divljenjem, dok bijeli iskrenu ljubav i sreću.

Nećete pogriješiti ni ako voljenoj osobi na ovaj praznik poklonite orhideje, koje simbolizuje rijetku i nježnu ljepotu. Ružičastim se orhidejama šalje poruka ljubavi, nežnosti, šarma i osjećajnosti.

Još jedan cvijet koji je dobar izbor za darivanje na ovaj dan jeste lala ili tulipan. Slično kao i crvene ruže, crveni tulipani su takođe povezani s ljubavlju. Ovo elegantno i lijepo cvijeće simbolizuje vječnu, istinsku i savršenu ljubav. Buketom crvenih lala se uz izjavljivanje ljubavi ističe i međusobno povjerenje.

Praznik Svetog Valentina vezuje se za legendu o braku mlade hrišćanke s rimskim vojnikom, koji je iz ljubavi prema njoj takođe postao hrišćanin. Tokom priprema za brak oboje su se na smrt razboljeli, a svetac im je brak blagoslovio dok su umirali u samrtnom zagrljaju na bračnoj postelji.

BONUS VIDEO:

SIMBOL VJEČNE LJUBAVI Ovo cvijeće trebate da poklonite voljenoj osobi za Dan zaljubljenih appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU