Simpozij u Općoj bolnici: Pneumokokna bolest i imunizacija

U organizaciji Odjeljenje za nauku, nastavu i poboljšanje kvaliteta Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i Centra za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnost Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, danas se u ovoj zdravstvenoj ustanovi održava multidisciplinarni stručni skup o temi: “Pneumokokna bolest i imunizacija protiv pneumokokne bolesti“.  

Učesnike Sipozija uime domaćina pozdravio je direktor Opće bolnice, prof. dr. Ismet  Gavrankapetanović, te doc. dr. Abel Baltić, direktor Doma zdravlja, prof. dr. Aida Ramić iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, kao i Enis Hasanović, ministar zdravstva Kantona Sarajevo.

Simpozij je okupio ljekare raznih disciplina od pedijatara, ljekara porodične i školske medicine, epidemiologa, infektologa, doktora medicine, medicinskih sestata/tehničara, sve s ciljem usvajanja novih i nadogradnje postojećih znanja, te razmjene iskustava o imunizaciji protiv pneumokokne bolesti.

Simpozij je koncipiran na način da se kroz niz predavanja i diskusija na kojima će ugledni stručnjaci prezentirati najnovija znanja i iskustva o pneumokoknoj bolesti i imunizaciji protiv pneumokokne bolesti kod djece i odraslih osoba, dođe do najboljih rješenja za zaštitu javnog zdravlja.

Također,  planiranje i osvrt na pneumokoknu bolest i imunizaciju, s posebnim osvrtom na temeljne karakteristike bolesti, te pregled pneumokoknih vakcina, vakcinaciju djece i odraslih protiv pneumokokne bolesti. U okviru ovog stručnog skupa razmatraće se i svakodnevni izazovi zdravstvenih profesionalaca u provođenju imunizacije, saopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. 

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU