Sin “Maradone sa Karpata” na ljeto stiže u Rim?

Mladi ofanzivni veznjak Ianis Hagi je napravio odličan potez odlaskom u škotski Rangers (trenutno je u ovom klubu na posudbi iz Genka).

Sin “Maradone s Karpata”, legendarnog Gheorghea Hagija, pruža odlične partije i u škotskom šampionati i u Ligi Evrope, pa se sada ponovo špekuliše o njegovom mogućem novom transferu.

Prije nego što je prešao u Genk, prošlog ljeta, 21-godišnji Hagi je pružao odlične partije u dresu rumunskog Viitorula, ali i u dresu državnih selekcija Rumunije. Već tada se povezivao sa velikanima poput Barcelone ili Seville, ali je izabrao Genk.

Sad se, međutim, piše da bi Hagi ponovo mogao u Italiju (bio je igrač Fiorentine od 2016. do 2018.).

Corriere dello Sport špekuliše da je Lazio spreman pokušati dovesti Hagija u svoje redove već na ljeto. Navodno je klub iz italijanske prijestolnice spreman platiti Genku šest miliona eura za Hagijev potpis.

Hagi je svoje prve fudbalske korake napravio u Viitorulu, da bi ga ovaj klub na ljeto 2016. prodao Fiorentini za 2 miliona eura. Nije mladi Hagi imao previše mjesta u Fiorentini, pa je prodan nazad u Viitorul dvije godine kasnije – za skoro tri miliona eura. Njegov transferu Genk je pak vrijedio četiri miliona.

Na posudbu u Rangers je stigao u januaru, a od tada je za škotski klub odigrao devet utakmica, postigao je tri gola i upisao dvije asistencije.

Inače, i Ianisov otac Gheorghe Hagi je tokom svoje bogate karijere imao priliku igrau u Italiji pošto je od ljeta 1992. do ljeta 1994. nastupao za Bresciju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU