Sinoć obilježen Dan veterana Kantona Sarajevo

Svečanom akademijom u Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine sinoć je obilježen Dan veterana Kantona Sarajevo, koji se sada već tradicionalno obilježava u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Unija veterana KS.

  • Slobodu koju su tada stekli, mi branimo i danas – rekao je u obraćanju ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović.

Istakao je da Dan veterana Kantona Sarajevo “mora i treba da se uvede kao neradni dan, jer u suštini i jeste na nivou praznika koji se kao takvi i obilježavaju”.

  • Pokažimo da su nam važni naši branitelji, kao što to pokazuju i Sjedinjene Američke Države koji slave svoje veterane, i slave njihov dan. Dragi naši veterani, hvala vam za suverenitet, slobodu koju časno branimo i danas, jer ona nije stanje, ona je radnja. Kako sam čuo ove tužne stihove numere ‘Što te nema’, postao sam i umnogome emotivan, sjetivši se onih koji danas nisu s nama da zajednički obilježavamo ove datume. Neka je našim šehidima i poginulim braniteljima vječna slava i rahmet, a veliko hvala za sve što su nam ostavili u emanet. Upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana veterana, i nadam se da ćemo u budućnosti imati i slobodan dan, na današnji datum – istakao je Osmanović, koje je sinoć uručena i Povelja veterana KS za doprinos u radu udružnja Jedinstvene organizacije boraca Unija veterana KS, Služba za protokol i press KS.

Jedinstvena organizacija boraca Kantona Sarajevo registrovana je 13. novembra 1992. godine pod nazivom Unija veterana pokreta otpora grada Sarajeva kao nevladina organizacija koja zastupa interese svih boračkih kategorija. Odlukom Predsjedništva RBiH od 26. februara 1994. godine, izvršena je reorganizacija u Jedinstvenu organizaciju boraca Unija veterana Bosne i Hercegovine, a organizirana je na svim nivoima vlasti, te je ravnopravna članica Svjetske organizacije Unija veterana od 2000. godine.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU