Sinoć u okviru “Zeničkog proljeća”-Izložba u BNP-u i koncert u Srednjoj muzičkoj školi

U okviru 27. Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće”, sinoć je u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta postavljena Izložba slika, grafika, crteža i skulptura pod nazivom „3- magije trokuta, čiji su autori Muhamed Šarić-Muha, Adis Elias Fejzić i Danis Lan Fejzić.

Autori dolaze iz Njemačke, Australije i Bosne i Hercegovine.

Moderator ovog događaja bila je Sabina Kulenović, glumica BNP-a, koja je predstavila autore i njihove biografije. Prije početka manifestacije i u pauzama muzicirale su na violinama mlade profesorice muzike, Alma Šatorović i Ajla Džidić.Prisutnim su se obratili sociolog Sead Pašić kao i Adis Elias Fejzić u ime autora izložbe.

Drugi događaj koji je sinoć priređen u okviru “Zeničkog proljeća” je koncert klasične muzike u Srednjoj muzičkoj školi. Nastupili su Florian Balaž na violini i Marta Balaž-sopran,a na repertoaru su bili biseri klasike.   (Š.B.)

foto:Semir Halilović

sinoć u okviru “zeničkog proljeća”-izložba u bnp-u i koncert u srednjoj muzičkoj školi sinoć u okviru “zeničkog proljeća”-izložba u bnp-u i koncert u srednjoj muzičkoj školi

The post Sinoć u okviru “Zeničkog proljeća”-Izložba u BNP-u i koncert u Srednjoj muzičkoj školi appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU