SIPA u akciji “Kamen” zaplijenila kilogram heroina, uhapšena jedna osoba


Foto: Ilustracija

Operativna akcija je nastavak aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA-e ustupljenih MUP-u Republike Hrvatske

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u skladu s usmenom naredbom Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Kamen”.

Operativna akcija je nastavak aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA-e ustupljenih MUP-u Republike Hrvatske, koji je istraživao i dokumentovao nezakonito djelovanje članova grupe na području Republike Hrvatske, koje je za rezultat imalo lišenje slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine (13.10.2021. godine), na području Republike Hrvatske, kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet jedan kilogram opojne droge heroin.

S tim u vezi su danas prilikom vršenja pretresa stambenih prostorija i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osobe lišene slobode u Republici Hrvatskoj pronađeni i privremeno oduzeti ugovori o kupovini zemljišta i apartmana na području Republike Hrvatske i Republike Srbije, 12 mobilnih telefona i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresi stambenih prostorija kao i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osumnjičene osobe su vršeni zbog osnova sumnje da je osumnjičeni počinio krivična djela.

U operativnoj akciji je slobode lišena jedna osoba koja se dovodi u vezu s osobom lišenom slobode na području Republike Hrvatske.

Osoba lišena slobode će biti sprovedene u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, saopćeno je.spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU