Sjajan rezultat člana Taekwondo kolektiva „BOSNA“ u Zagrebu / Fahrudin Adilović prvak Evrope

U Zagrebu u hotelu Westin od 21. – 25.novembra održava se Osmo Evropsko klupsko prvenstvo na kojem je prijavljeno 39 reprezentacija iz cijele Evrope sa blizu osamsto takmičara i 13 olimpijaca.

Na ovom izuzetno jakom i prestižnom takmičenju nastupa i reprezentacija BiH, a čije boje brani izvanredni takmičar Fahrudin Adilović koji je član našeg najbrojnijeg i jednog od najtrofejnijih naših klubova, Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko i koji je ostvario briljantan rezultat.

sjajan rezultat člana taekwondo kolektiva „bosna“ u zagrebu / fahrudin adilović prvak evrope
sjajan rezultat člana taekwondo kolektiva „bosna“ u zagrebu / fahrudin adilović prvak evrope

Naime, u paklenoj konkurenciji, ovaj super takmičar koji je majstor taekwondoa, crni pojas-1 dan i koji trenira ovaj olimpijski sport 5 godina u TKD „BOSNA“, na Klubskom prvenstvu Evrope, nakon tri ubjedljive pobijede, osvojio je PRVO mjesto i titulu kadatskog PRVAKA Evrope. Odmah nakon primanja odličja, vidno sretan zbog šampionskog naslova, rekao nam je sljedeće:

Ovo je najsretniji dan u mom životu, presretan sam, sav moj trud tokom mukotrpnog petogidšnjeg treniranja i odricanja od mnogih stvari u kojima uživaju moji vršnjaci,danas je došao na naplatu. U žestokoj konkurenciji postao sam prvak Evrope,hvala svim mojim prijateljima iz mog kluba „BOSNA“, hvala rodbini, mojim trenerima na čelu sa legendarnim majstorom Edinom Kajevićem-Kajom. Ovo zlato je za moj narod i moju Bosnu i Hercegovinu.

Sreću nije krio ni njegov trener, majstor Taekwondoa,crni pojas-5 dan i dvostruki Ginisov rekorder Edin KAJEVIĆ-KAJA,koji je sigurno najzaslužniji za ovaj briljantan rezultat Adilovića,a koji nam je rekao sljedeće:

Naravno da smo svi u našem kolektivu presretni zbog novog zlata ovog izvanrednog našeg takmičara.Vjerovao sam u njega,znao sam koliko je spreman otišao na ovo veliko takmičenje i vidjelo se je sa kolikim ponosom je otputovao u Zagreb da brani boje naše reprezentacije i sve je poduzeo da opravda poziv pod nacionalnu zastavu i ostvari ovaj rezultat za ponos i respekt. Ja i moji asistenti radili smo puno i žestoko, trenirali veoma kvalitetno sa njim i spremali gada napravi rezultat za ponos BiH i našeg kolektiva Bosna. Sigurno da je konkurencija biti paklena, bilo je tu dosta izuzetnih majstora, svjetskih, evropskih i državnih prvaka, ali mi smo vjerovali u njega i njegov neupitan kvalitet, znanje, talenat…Bravo,bravo,bravo Fahrudine

22 novembar Rešad MAMELA

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU