Sjednica novog saziva Predstavničkog doma FBiH bit će održana 1. decembra

Jučer je održan radno – konsultativni sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka koje su na oktobarskim Općim izborima u BiH osvojile mjesta u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za naredni četvorogodišnji mandat.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović održao je konsultativni sastanak s ciljem pripreme konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Dogovoreno je da će sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH biti održana 1. decembra 2022. godine, a dogovoren je i sastav privremenih radnih tijela neophodnih za održavanje konstituirajuće sjednice.

“Svi priželjkujemo da parlamentarne većine budu što prije formirane i nove vlasti što prije konstitutuirane da bi nastavile rješavati probleme s kojima se susreću građani”, rekao je Zaimović.

Poziv za konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma FBiH bit će dostavljen nakon što Centralna izborna komisija obavijesti Federalni parlament u vezi dokumentacije i načina uručenja uvjerenja za dodjelu mandata.

klix.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU