ŠK Čelik domaćin Memorijalnog turnira „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“

Šahovski klub Čelik naredne subote, 2. decembra biće domaćin trećeg Memorijalnog šahovskog turnira „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“.

Organizatori turnira su porodice Mehmedić i Šunjić. Turnir će se održati u Šahovskom domu u Zenici. Broj učesnika je ograničen na 60 šahista. Igraće se švajcarski sistem u 9. kola sa tempom igre od 7 minuta po igraču za cijelu partiju.

Ove subote pravimo memorijalni turnir u šahu u znak sjećanja na naše prijatelje i istaknute šahovske radnike i šahiste dr. Mehmedić Ibrahima i Šunjić Vinsena. Veliko nam je zadovoljstvo da ih se svake godine sjetimo jer su oni svojim djelom to zaslužili“, izjavio je za Zenicainfo.ba Goran Trkulja, šahista i generalni sekretar ŠK Čelik.

Nagradni fond turnira je 1.000 KM i biće podijeljen na 10 prvoplasiranih šahista. Biće dodijeljenje i tri specijalne nagrade: najuspješniji kadet, najbolje plasirani veteran i najuspješnija šahistkinja.

Prvo kolo turnira je na programu u 11 sati. Prošlogodišnji memorijal okupio je 52 šahista među kojima su bili po jedan inter majstor i FIDE majstor. Pobjednik prvog turnira bio je Leon Bojo iz Kiseljaka, dok je prošlogodišnji pobjednik Zeničanin Dino Marković.

Nakon Memorijala „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“ Šahovski klub Čelik 9. decembra biće tehnički organizator 28. seniorskog prvenstva Zeničko-dobojskog kantona u šahu za 2023. godinu. (M. P.)

The post ŠK Čelik domaćin Memorijalnog turnira „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“ appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU