“SKAČI SAM KROZ PROZOR ILI ĆEMO TE MI BACITI”: Majka tvrdi da vršnjaci godinama maltretiraju njenog sina

Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” u Beogradu potresa slučaj vršnjačkog nasilja. Prema riječima Ivane Popović, njen sin Luka već sedam godina izložen je maltretiranju grupe dječaka, a direktorka i uprava škole, kako ova majka tvrdi, pored brojnih molbi, na to nisu reagovali.

– Moje dijete trpi nasilje od prvog razreda. To se u početku zataškavalo. Pa smo mi, kada smo saznali, ćutali, misleći da će da prođe. Kada je Luka došao u peti razred, prvih mjesec je odbijao da ide u školu. Tada smo saznali da je jedan od dječaka pokušao da ga baci sa trećeg sprata – kaže Ivana za Novosti.

Prema Ivanininm riječima, Luku su obarali na zemlju, šutirali, otimali mu ranac i jaknu, psihički maltretirali, ali škola nije mnogo učinila.

loading…

– Mi smo sve prijavili direktorki. Ona nas je zamolila da “ne širimo priču dalje” i da sve ostane u okviru škole. Poslije toga ništa nisu preduzeli – kaže Lukina majka i dodaje da se nasilje nastavilo do danas.

– Prije samo nekoliko dana mu je, na trećem spratu škole, prišla ista grupa dječaka. Rekli su mu da može da bira da li će sam da skače sa prozora ili će oni da ga bace. Takođe, saznala sam da su ga isti dječaci jednom prilikom zaključali u toaletu i nisu mu dozvoljavali da izađe – kaže ona.

Poslije više bezuspješnih žalbi školskom rukovodstvu, kako tvrdi ova majka, Ivana je odlučila da se obrati medijima.

– Kada sam, poslije incidenta u toaletu, otišla u školu direktorka mi je saopštila da kamere ne rade, tako da ne mogu ništa da preduzmu. Ja zaista ne vidim razlog da se dalje njoj obraćam, jer smo prijavu podnijeli i oni ništa nisu uradili. Stalno se ponavlja isto, tako da sam odlučila da više neću da ćutim. Ne dam svoje dijete – kaže ona.

Ipak, Ivana kaže da nije ljuta na djecu koja malteretiraju njenog sina.

– Dječake koji napadaju moje dijete ne mogu da krivim. Smatram da su za sve krivi njihovi roditelji. O tome dovoljno govori činjenica da mi je, kada sam se žalila zbog nasilja nad mojim sinom, majka jednog od njih prijetila – kaže majka.

Ona kaže da će se za svog sina boriti do kraja i da je već odlučila koji su njeni sljedeći koraci.

– Luka će da krene kod psihologa jer je sve ovo ostavilo posljedice na njega. On je počeo da krivi sam sebe zato što ga ne vole. Slučaj smo prijavili i policiji. Moram da pomognem svom djetetu – kaže Ivana i dodaje da će angažovati advokata.

Pokušali smo danas da kontaktiramo sa OŠ “Petar Petrović Njegoš”, ali se niko nije javljao na telefon koji se nalazi na sajtu škole.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU