-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Skaka: Udvostručena finansijska podrška za projekte vjerskih zajednica i crkava

  ()

  Grad Sarajevo je ove godine izdvojio 100.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava.

  Time ne samo da Grad nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske i svakog drugog vida podrške, već je iznos za projekte vjerskih zajednica i crkava udvostručio u odnosu na prošlu godinu, saopćeno je iz Gradske uprave.

  Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potpisao je ugovore s predstavnicima Islamske zajednice u BiH, Katoličke crkve u BiH, Srpske pravoslavne crkve u BiH i Jevrejske zajednice BiH, o realizaciji odobrenih sredstava tekućeg granta u budžetu Grada Sarajeva u 2019. godini.

  Riječ je o 21 ugovoru prema kojima su predviđena sredstva raspoređena i dodijeljena u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima vjerskih zajednica i crkava.

  Gradonačelnik Skaka je ovom prilikom zahvalio predstavnicima vjerskih zajednica i crkava na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

  – Sarajevo je položilo civilizacijski ispit očuvanja suživota i tolerancije, a vaša uloga u stvaranju svijeta uzajamnog razumijevanja i osnaživanja višestoljetne, tradicijske upućenosti jednih na druge, od neprocjenjivog je značaja. Nadam se da ćemo i ubuduće imati ovako dobru saradnju i prijateljske odnose na dobrobit svih nas – kazao je Skaka.

  Dodao je da su ove godine u tekućem grantu Budžeta Grada Sarajeva predviđena sredstva za programe i projekte vjerskih zajednica i crkava koje djeluju kako na području Sarajeva, tako i šire.

  – U obavezi je Sarajeva kao glavnog grada da pomogne rad ovakvih organizacija na cijelom području Bosne i Hercegovine – zaključio je Skaka.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO