Petak, 23 travnja, 2021

Škole za 168 milijuna djece zatvorene godinu dana

Zbog covid mjera škole za preko 168 miliona djece u svijetu zatvorene su gotovo godinu dana, objavio je UNICEF.

Prema izvještaju UNICEF-a škole u 14 zemalja širom svijeta uglavnom su zatvorene od ožujka 2020. do veljače 2021. godine.

Od toga je dvije trećine u Latinskoj Americi i na Karibima gdje je pogođeno gotovo 98 milijuna školaraca, prenosi dpa.

- Oglašavanje -

“Kako se približavamo jednogodišnjem trajanju pandemije Covid-19, ponovno se podsjećamo na katastrofalne situacije u obrazovanju koje su stvorile svjetske blokade”, izjavila je izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta Fore.

Upozorila je da svakim danom djeca koja ne mogu pristupiti školovanju sve više zaostaju, a najmarginaliziraniji plaćaju najvišu cijenu.

UNICEF je upozorio da  zatvaranje škola ima “pogubne posljedice”, a najugroženija djeca riskiraju da umjesto toga budu prisiljena na dječji brak ili dječji rad.

Više od 888 milijuna djece širom svijeta i dalje se suočava s poremećajima u obrazovanju zbog potpunih i djelomičnih zatvaranja škola.

Kako bi skrenuo pažnju na “hitnu situaciju u obrazovanju”, UNICEF je u utorak u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku predstavio model “Učionica za pandemiju”.

Sastoji se od 168 praznih stolova, a svaki stol predstavlja milijun djece koja žive u zemljama u kojima su škole gotovo u potpunosti zatvorene.

Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x