16 C
Sarajevo
Petak, 19 kolovoza, 2022

Skrnavljena bista „Josipa Broza Tita“ u Travniku


Članovi UABNOR- Općine Travnik dan prije, tačnije 03. maja 2021. godine, kao i svih prethodnih godina došli su da urede bistu Josipu Brozu Titu u parku ispred Općine Travnik i ostali su zatečeni natpisima na bisti.

Natpisi „Tito je Hrvat“ uz nacrtani križ, kao i druge nacrtane figure, članovi UABNOR-a smatraju da su djelo maloljetnika, kao i prepravljanje godine rođenja Josipa Broza
Tita u 1992. godinu.

Pripadnici Policijske uprave Travnik u jutarnjim satima 04. maja 2021. godine izvršili su uviđaj, a na raspolaganje stavljen im je i video nadzor Općine Travnik iz kojeg će se vidjeti počinitelj. U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi UABNOR Općine Travnik pokrenut će postupak protiv roditelja maloljetnika sa ciljem upozoravanja roditelja kao i obrazovnih insitucija na području Općine Travnik koje moraju kroz nastavni program dati značaj antifšističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu i djelu i
liku Jospia Broza Tita. Generacije koje stasavaju i koje su sutra nosioci razvoja naše

Države moraju znati ulogu Josipa Broza Tita u razvoju Bosne i Hercegovine i odlukama I,II i II zasjedanja ZAVNOBIH-a kojima je utemeljena današnja država Bosna i Hercegvina, kao i odlukama II zasjedanja AVNOJ-a gdje su potvrđene odluke iz Mrkonjić Grada gdje je održano I zasjedanje ZAVNOBIH-a. Zato svako sknavljnje biste josipa Broza Tita i spomenike iz drugog svjestkog rata je skrnavljenje tekovina Bosne i Hergevine i njenih naroda koje već stoljećima žive na ovim prostorima.
Nemili incident neće spriječiti članove UABNOR-a da danas, 04. maja 2021. godine, u 15 h 05“ odaju počast Josipu Brozu Titu, istinskom antifašisti, borcu za ljudska prava, tvorcu nesvrstanih.

  Novi načelnik Novog Travnika je Stjepan Dujo

Danas, tačno prije 41 godinu prestalo je da kuca srce najvećeg sina naših naroda i narodnosti, i pozivamo građane Travnika da se pridruže i odaju zajedno sa članovima UABNOR-a Općine Travnik počast Josipu Brozu Titu.

skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku
skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku
skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku
skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku
skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku
skrnavljena bista „josipa broza tita“ u travniku

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU