Petak, 7 svibnja, 2021

Skrnavljena bista „Josipa Broza Tita“ u Travniku

- Oglašavanje -


Članovi UABNOR- Općine Travnik dan prije, tačnije 03. maja 2021. godine, kao i svih prethodnih godina došli su da urede bistu Josipu Brozu Titu u parku ispred Općine Travnik i ostali su zatečeni natpisima na bisti.

Natpisi „Tito je Hrvat“ uz nacrtani križ, kao i druge nacrtane figure, članovi UABNOR-a smatraju da su djelo maloljetnika, kao i prepravljanje godine rođenja Josipa Broza
Tita u 1992. godinu.

Pripadnici Policijske uprave Travnik u jutarnjim satima 04. maja 2021. godine izvršili su uviđaj, a na raspolaganje stavljen im je i video nadzor Općine Travnik iz kojeg će se vidjeti počinitelj. U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi UABNOR Općine Travnik pokrenut će postupak protiv roditelja maloljetnika sa ciljem upozoravanja roditelja kao i obrazovnih insitucija na području Općine Travnik koje moraju kroz nastavni program dati značaj antifšističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu i djelu i
liku Jospia Broza Tita. Generacije koje stasavaju i koje su sutra nosioci razvoja naše

Države moraju znati ulogu Josipa Broza Tita u razvoju Bosne i Hercegovine i odlukama I,II i II zasjedanja ZAVNOBIH-a kojima je utemeljena današnja država Bosna i Hercegvina, kao i odlukama II zasjedanja AVNOJ-a gdje su potvrđene odluke iz Mrkonjić Grada gdje je održano I zasjedanje ZAVNOBIH-a. Zato svako sknavljnje biste josipa Broza Tita i spomenike iz drugog svjestkog rata je skrnavljenje tekovina Bosne i Hergevine i njenih naroda koje već stoljećima žive na ovim prostorima.
Nemili incident neće spriječiti članove UABNOR-a da danas, 04. maja 2021. godine, u 15 h 05“ odaju počast Josipu Brozu Titu, istinskom antifašisti, borcu za ljudska prava, tvorcu nesvrstanih.

Danas, tačno prije 41 godinu prestalo je da kuca srce najvećeg sina naših naroda i narodnosti, i pozivamo građane Travnika da se pridruže i odaju zajedno sa članovima UABNOR-a Općine Travnik počast Josipu Brozu Titu.

Skrnavljena bista „Josipa Broza Tita“ u Travniku
Skrnavljena bista „Josipa Broza Tita“ u Travniku
Skrnavljena bista „Josipa Broza Tita“ u Travniku
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x