Skroman nastup atletičara na pojedinačnom prvenstvu BiH u atletici za juniore

Pojedinačno prvenstvo BiH u atletici za juniore i juniorke održano je tokom vikenda u Sarajevu. Nastupili su takmičari i takmičarke iz 23 bh. kluba i kao gosti van konkurencije članovi atletskog kluba Mornar iz Crne Gore.

Najbolje rezultate postigli su takmičari iz atletskog kluba Sarajevo. Učinak zeničkih atletičara i atletičarki bio je skroman. Od šest članova atletskog kluba Zenica samo su dvoje osvojili medalje. Srebro su izborili Sajra Selimović u skoku u vis sa preskočenih 145 cm. Prvo mjesto u ovoj disciplini osvojila je Dijana Kovač iz Sarajeva sa 160 cm, dok je treća bila Samra Kožljak takođe iz Sarajeva. U disciplini kladivo, Muhamed Čančar iz Zenice bio je drugi sa 51,77 metara. Pobjednik je Hamza Muharemović iz Sarajeva sa bačenih 51,88 m dok je treće mjesto osvojio član atletskog kluba Sarajevo, Benjamin Jones sa 42,40 m. Bez medalja ostali su: Halima Hrustić, Adem Škaljo, Evel Smriko i Ahmed Čančar.

Naredno takmičenje iz kalendara Atletskog saveza BiH je na programu 27. augusta. Sarajevo će biti domaćin Ekipnog prvenstva BiH za juniore i juniorke. (M. P.)

The post Skroman nastup atletičara na pojedinačnom prvenstvu BiH u atletici za juniore appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU