Slobodan dan roditeljima prvačića – zaposlenicima Addiko Bank Sarajevo

Tradicija započeta prije 4 godine, nastavljena je i ove godine. Zaposlenici Addiko Bank Sarajevo čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole provest će prvi dan škole sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo.

„Polazak u školu, kao jedan od najvažnijih dana u životu svoje djece, naši zaposlenici sada već tradicionalno provode sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo. Ova pozitivna praksa koju smo među prvima uveli na bh. tržištu, dio je naše brige o zadovoljstvu naših zaposlenika. Prepoznati smo kao kompanija u kojoj kandidati na razgovoru za posao ističu kao ključni motiv našu reputaciju poslodavca kod kojeg je ugodno raditi i koji brine o svojim zaposlenicima“, istakla je Suzana Tihi – Babić, direktorica Odjela ljudskih resursa Addiko Bank Sarajevo.

slobodan dan roditeljima prvačića - zaposlenicima addiko bank sarajevo
slobodan dan roditeljima prvačića - zaposlenicima addiko bank sarajevo

„Odnedavno smo, u okviru naše brige o zaposlenicima, ali i njegovanju porodičnih vrijednosti, kojima smo istinski posvećeni, uveli i praksu poklona za novorođene bebe zaposlenika, koje realizujemo u saradnji sa kompanijom „Sugar on top“, vrlo kreativnim preduzetnicama, koje svojim kreacijama dodatno uljepšaju našim zaposlenicima rođenje djeteta“, naglasila je Tihi – Babić.

slobodan dan roditeljima prvačića - zaposlenicima addiko bank sarajevo
slobodan dan roditeljima prvačića - zaposlenicima addiko bank sarajevo

Osim slobodnog dana, djeca zaposlenika koji polaze u prvi razred, dobila su i ruksake i kompletan školski pribor. Za ovu djecu, ali i svu ostalu djecu zaposlenika uzrasta od pet do trinaest godina tradicionalno se organizuje Addiko porodični dan, u okviru kojeg djeca obilaze radna mjesta roditelja i upoznaju se sa bankarskim poslovanjem.

„I ove godine smo ugostili pedesetak mališana u našim prostorijama, pričali sa njima o bankarstvu, ali i realizovali niz kreativnih radionica, kako bismo im uljepšali boravak u Addiko banci“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

Programi, aktivnosti i animacije u sklopu Addiko porodičnog dana imaju brojne prednosti: na zabavan način potiču porodičnu saradnju, snažno njeguju blizak i povjerljiv odnos između djece i roditelja, a kreativni izazovi rezultiraju u konačnici praktičnim, vrijednim i jedinstvenim uspomenama.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU