SLUČAJ U BIH: Asmir uperio pištolj doktorici u glavu, nije bio zadovoljan objašnjenjem o produženju bolovanja

slučaj u bih: asmir uperio pištolj doktorici u glavu, nije bio zadovoljan objašnjenjem o produženju bolovanja

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Asmira B. (24) zbog sumnje da je u brčanskom naselju Rijeke prijetio pištoljem medicinskim radnicama, a ukoliko mu se dokaže krivica prijeti mu od tri mjeseca do pet godina robije.

Asmira B. terete da je krivično djelo počinio 22. marta u područnoj ambulanti, a optužen je za ugrožavanje sigurnosti prisutnog medicinskog osoblja i doktorice u vezi s vršenjem njene funkcije.

Optužnicom koja je potvrđena pred Osnovnim sudom u Brčkom, Asmiru B.  stavljeno je na teret je 22. marta, oko 12 časova  najprije verbalno, a zatim i pištoljem prijetio doktorici.

“Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna ljekarska komisija,  izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorice A.K., bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati”, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko.

Kako se dodaje, pošto su na njen zahtjev medicinske sestre pozvale policiju,  istrčao je do svog automobila,  uzeo sportski  pištolj “Airsoft Colt” koji je bio sličan pravom pištolju, te ponovo ušao u ordinaciju.

Pištolj je uperio doktorici u glavu.

“Plašeći se za život, A. K. ga je molila da se smiri, no on je i dalje protestovao i mahao oružjem da bi, očekujući dolazak policije, konačno ispustio pištolj i pobjegao iz ambulante”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je postupak Asmira B. izazvao je zaprepaštenje, uznemirenost i strah za život, ne samo kod A.K, već i kod četiri medicinske radnice, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem prijeti.

Iz Tužilaštva navode da je poslije višečasovne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, optuženi sam došao do stanice policije u Brčkom i predao se.

“Brzom reakcijom organa gonjenja protiv njega je, nakon efikasno sprovedene istrage, podignuta optužnica za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti (iz člana 180 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) za koje se može izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina”, navodi se u saopštenju.

slučaj u bih: asmir uperio pištolj doktorici u glavu, nije bio zadovoljan objašnjenjem o produženju bolovanjaPrethodni članakInspekcija zabranila uvoz 18.384 limenki energetskog napitka u BiH
Sljedeći članakLegalizacija kanabisa u medicinske svrhe? – “Nek se raja liječi, hajde da ne budemo zaostali”

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU