Slučaj u BiH: Saobraćajna svađa otkrila lažnog Poljaka, prethodno šmrkali kokain u kući i automobilu

Nakon saobraćajnog konfikta policija u Bosanskoj Gradišci otkrila je lažnog državljanina Poljske koji je falsifikovao dokumenta, a koji je zapravo M. J. iz Srbije.

Osim Srbijanca, uhapšeni su i J. K. iz Bosanske Gradiške te N. L. sa Pala.

Sumnjiče se da su počinili krivična djela tjelesna povreda, falsifikovanje isprave, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Sva ova djela evidentirana su nakon prijave sukoba koji se deslo u četvrtak u Gradišci.

Policiji je muškarac prijavio da su ga fizički napale nepoznate osobe u Bosanskoj Gradišci, koje su automobilom otišle u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu, pripadnici Policijske uprave (PU) Bosanska Gradiška su pronašli automobil i u njemu zatekli J. K. iz Bosanske Gradiške i J. D. iz Poljske.

Međutim,  provjerama u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), utvrđeno je da je za J. K. iz Bosanske Gradiške raspisana potraga od PU Bosanska Gradiška, zbog ugrožavanja sigurnosti.

Oni su potom podvrgnuti testiranju na prisustvo droga u organizmu te je utvrđeno da su pozitivni na kokain.

Tako je policija došla i do saznanja da su drogu konzumirali u kući i automobilu od J. K., te da su bili i u društvu N. L. sa Pala.

Sve ovo policiju je tokom kriminalističke obrade dovelo do saznanja da je J. D. iz  Poljske zapravo falsifikovao lične dokumente te da se radi o M. J. iz Srbije, a koji je povratnik u izvršenju krivičnih djela i, kako saznaju Nezavisne, policiji je poznat zbog droge.

Tada je utvrđeno da je on zajedno sa Paljaninom N. L. fizički napao muškarca u Bosanskoj Gradišci zbog svađe u saobraćaju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila vlasništvo J. K. iz Bosanske Gradiške. Tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj, municija, određena količina kokaina te drugi predmeti, navode iz PU Bosanska Gradiška.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih, te da se M. J. iz Srbije, preda Terenskom centru za strance Banja Luka. www.oslobodjenje.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU