Slučaj vršnjačkog nasilja na školskom igralištu u Zenici zgrozio javnost, uključile se institucije

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Bosni i Hercegovini, točnije u Zenici, a nakon objave petominutnog videa u kojem je jasno vidljivo o kakvom nasilju je riječ,a koji kruži društvenim mrežama podnesena je i prijava.

Spomenuti videosnimak, koji je najvjerojatnije nastao u travnju na športskom igralištu škole u zeničkom naselju Perin Han u sebi sadrži pet minuta verbalnog i fizičkog zlostavljanja dječaka, koji nije prvi put žrtva ovakvog odnosa vršnjaka.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić kazao je kako su prijavu zaprimili jutros po objavi videosnimka te da su se u rješavanje ovog slučaja osim MUP-a uključili i Centar za socijalni rad, kao i nadležno tužiteljstvo, koje će u idućim danima po prikupljanju svih dokaza odrediti dalje zakonske korake u zaštiti dječaka i sankcioniranju počinitelja vršnjačkog nasilja iz ovog slučaja.

Obitelj zlostavljanog dječaka priču je plasirala kroz medije kako bi se progovorilo o temi koja se tiče svih dobnih skupina, stručnjaka i institucija, temi koja ne smije ostati na marginama.!

Petominutni video zlostavljanja maloljetnog dječaka iz okolice Zenice nismo objavili u prilogu zbog uznemirujućeg sadržaja i zaštite maloljetnika.

Odvažite se i svaki oblik nasilja prijavite nadležnim institucijama!

izvor: klix.ba/radiovitez.ba

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU