Službeno: Ratcliffe posjeduje 27,7 posto Unitedovih dionica

Nakon dopuštenja i ispunjenja svih uvjeta koje su postavili Nogometni savez i Premier liga, Manchester United ima novog vlasnika, odnosno 27,7 posto dionica kluba.

Jim Ratcliffe završio je kupnju 27,7 posto dionica kluba, a povodom završenog posla klub se oglasio priopćenjem.

– Manchester United i Travelers Limited, tvrtka u potpunom vlasništvu Sir Jima Ratcliffea, sa zadovoljstvom objavljuju da je Sir Jim Ratcliffe dovršio kupnju 25 posto dionica klase B i 25 posto dionica klase A nakon što su ispunjeni svi uvjeti i odobrenja dali su Nogometni savez i Premier liga“, stoji u priopćenju kluba te se dodaje:

–Ponuda Travelers Limiteda za kupnju do 25 posto dionica klase A po 33 dolara po dionici istekla je minutu prije ponoći 16. veljače 2024. godine. Nakon ponude, Travelers limited pristao je platiti 13.237.834 dionice prema vrijednosti natječaja. Trust tvrtka NA, koja je vodila ponudu, utvrdila je da je riječ o 26,2 posto.Nakon zatvaranja ponude i kupnje dionica klase B, Sir Jim Ratcliffe uložio je u klub 200 milijuna dolara za dodatne dionice klase A i B, a dakle njezin vlasnik On to procjenjuje na oko 27,7 posto, uz obvezu ulaganja još 100 milijuna dolara do 31. prosinca 2024. godine. Ta će sredstva biti uložena u buduća infrastrukturna ulaganja na Old Traffordu.

Svoje dojmove iznio je i sam Ratcliffe.

– Velika mi je čast postati suvlasnik Manchester Uniteda, ali i velika odgovornost. Ovo je kraj transakcije, ali to je tek početak našeg puta koji za cilj ima povratak Manchester Uniteda u sam vrh engleskog i europskog nogometa.rekao je Ratcliffe.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU