Službeno: Završena fuzija Cedevite i Olimpije!

KK Cedevita i Petrol Olimpija službeno su objavili fuziju te dvije momčadi koja će u sljedećoj sezoni ABA lige i Eurokupa nastupati pod imenom KK Cedevita Olimpija.

– Jezgru ekipe činit će slovenski igrači uz nekoliko stranaca, a osnovni cilj je redovito igrati Eurokup i Euroligu uz punu dvoranu Stožice – kazao je na konferenciji za novinare u Ljubljani predsjednik Olimpije Tomaž Berločnik.

Dodao je kako spajanje Cedevite i Olimpije predstavlja ne samo spajanje dvaju imena, već povezivanje i zajedništvo navijača, sponzora, igrača, trenera, stručnog stožera.

Novi klub igrat će svoje utakmice u dvorani Stožice u Ljubljani, a mediji navode kako će klub na raspolaganju imati ujedinjeni proračun, odnosno iznos od oko 2,5 milijuna eura koji bi trebao omogućiti Cedeviti Olimpiji da napravi dodatni iskorak u regionalnoj ligi i Europi.

– Ovo je prvi put da se udružuju dva profesionalna kluba iz dviju država, riječ je o novitetu na području Europe, zbog čega smo osobito uzbuđeni. U NBA ligi je uobičajeno da franšize mijenjaju sjedište, pa iako je za Europu danas ovo avangardan potez, mi preseljenje u Ljubljanu i udruživanje s KK Petrol Olimpijom vidimo kao logičan iskorak za vrijeme koje je pred nama -poručio je predsjednik Uprave KK Cedevita Emil Tedeschi.

Od ulaska Atlantic Grupe u klub 2005. godine KK Cedevita osvojila je pet hrvatskih prvenstava i sedam puta Kup Krešimira Ćosića, dok je u regionalnoj ABA ligi tri puta gubila u finalu. Klub je u tri navrata nastupao u Euroligi.

Priču o izdaji nacionalnih interesa preseljenjem u Ljubljanu Tedeschi je ocijenio smiješnim.

Tedeschi je dodao kako će momčad KK Cedevita Junior igrati u Zagrebu te je izrazio nadu da će se klub pod tim imenom nastaviti natjecati i u hrvatskom prvenstvu.

– Ja očekujem da će biti razumijevanja te da će seniorska ekipa novog kluba moći igrati najjače hrvatsko košarkaško natjecanje, no to ne ovisi samo o nama. Sigurno mogu reći da će svi uzrasti igrati nacionalna prvenstva, u punom kapacitetu će se odvijati sve aktivnosti kategorija, s fokusom na hrvatske igrače i hrvatski stručni kadar – kazao je Tedeschi.Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU