SNAŽNA PORUKA/ Jusuf Nurkić podsjetio na genocid u Srebrenici

Jusuf Nurkić je na Facebooku objavio post u kojem podsjeća svjetsku javnost na genocid u Srebrenici

“Srebrenički genocid. Evropski najveći ratni zločin nakon Drugog svjetskog rata.

Srebrenica je, sine, da odeš u Potočare, šutiš, gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz historije o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš.

Tokom pet dana ubili su više od 8.000 bosanskih Muslimana, Bošnjaka, većinom muškarce i djecu nakon što su ih odveli u logore gdje su ih zlostavlajli i mučili. Više od 1.000 ljudi se još uvijek vode kao nestali…”, napisao je Nurkić.

July/11/1995 📍Srebrenica 🇧🇦 💔Srebrenica GENOCIDEEurope's largest war crime since World War II.Srebrenica je sine da odeš u Potočare, šutiš, gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz historije, o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš💔 Over the course of five days, they killed more than 8,000 Bosnian Muslims, or Bosniaks, mostly men and teenage boys, after taking them to detention centres, abusing and torturing them. More than 1,000 are still missing…#remembering #educateyourkids #educateyourkids #genocide #bošnjak #neverforgetsrebrenica #educateyourself

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Petak, 10. July 2020.

Prošle godine Nurkić je i prisustvovao dženazi u Potočarima.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU