Sony želi pretvoriti bananu u igraći kontroler

Ako tvrtka Sony uspije u svom naumu, korisnici PlayStation konzole bi uskoro mogli pretvoriti doslovno svaki predmet u kontroler. Novi patent koji je Sony predao odnosi se na otkrivanje “pasivnih nesvjetlećih predmeta” koje korisnici drže u rukama kako bi ih mogli upotrijebiti za upravljanje konzolom, piše Hypebeast.

Ovakva tehnologija bi mogla pretvoriti bilo koji kućanski predmet u dodatak za gaming. Sustav se temelji na umjetnoj inteligenciji, koja bi bila podešena tako da interpretira promjene pozicije i pokretanja prstiju po predmetu. Za detekciju bi se koristila kamera koja bi softwareu dala mogućnost uočavanja lokacije svakog zasebnog prsta i mapiranja virtualnih tipki. Kako bi pokazao da bi se ova tehnologija zaista mogla upotrebljavati, Sony je kao model za prezentaciju iskoristio najobičniju bananu.

Iako nije upitno je li ovakvu tehnologiju moguće implementirati, veliko je pitanje koliko će “banana-kontroler” biti precizan i hoće li uopće biti upotrebljiv za bilo što drugo osim za igranje šaha na PlayStation konzolama. Većina igara zahtjeva od igrača brzinu i preciznost, a ovakav patent, čak i kad bi postao potpuni proizvod, možda neće još moći pružiti potrebnu brzinu.

geek.hr/clanak/sony-zeli-pretvoriti-bananu-u-igraci-kontroler/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU