Španjolci podnijeli tužbu protiv PSG-a: Ovo je uvreda za nogomet

La Liga je danas podnijela žalbu Europskoj nogometnoj uniji (UEFA) protiv Paris Saint-Germaina, jer je francuski klub navodno prekršio pravila financijskog fair playa kada je ponudio novi ugovor Killianu Mbapeu.

Real Madrid je ljetos želio dovesti Mbapea u svoje redove, ali je prihvatio ponudu Parižana da ostane u klubu.

Španjolska liga objavila je da je angažirala odvjetničke urede u Francuskoj i Švicarskoj kako bi što prije poduzela dodatne pravne radnje “pred nadležnim tijelima u Francuskoj i Europskoj uniji”.

La Liga smatra da te prakse mijenjaju ekosustav i održivost nogometa, štete svim europskim klubovima i ligama i služe samo za umjetno napuhavanje tržišta novca koje se ne generira u samom nogometu, stoji u priopćenju lige.

Nakon što je Mbape prošlog mjeseca odbio Real Madrid, španjolska liga objavila je da je njegov novi trogodišnji ugovor s PSG-om “skandalozan” i da je štetio ekonomskoj stabilnosti europskog nogometa.

La Liga shvaća da se ovi klubovi nepropisno financiraju, bilo putem izravnih injekcija ili kroz sponzorstva i druge ugovore koji ne zadovoljavaju tržišne uvjete ili nemaju ekonomski smisla, Danas je objavljena La Liga.

Međutim, izjava nije sadržavala nikakve dokaze koji bi potkrijepili ove tvrdnje.

Nakon potpisa Mbapea za PSG, predsjednik španjolske lige Javier Tebas napisao je na Twitteru da je – Uvreda za nogomet.

Francuska liga kritizirala je njegove napade, nazvavši ih neutemeljenima.

La Liga je također objavila da razmatra pokretanje sudskog postupka protiv predsjednika PSG-a Nassera Al Kelaifija zbog “sukoba interesa” zbog njegove uloge u Uefi i drugim temama vezanim za nogomet.

Uefa je u prošlosti bila nepokolebljiva da samo njezini interni istražitelji mogu odlučiti kada će pokrenuti istragu, a njezin predsjednik Alexander Čeferin ranije je odbacio sumnje Real Madrida i La Lige oko Mbapeovog ugovora.

– Vidite, ni Real Madrid ni bilo koji drugi klub neće govoriti Uefi što da radi. Oni su ogorčeni, a koliko znam njihova ponuda je bila slična PSG-ovoj, Čeferin je rekao za BBC prošli mjesec.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU