SPEKTAKULARAN DOČEK/ Amel Tuka digao Zenicu na noge (VIDEO)

Na stadionu se iskupilo nekoliko hiljada gledatelja i svi su jedva čekali da pozdrave Tuku, koji je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrenu medalju u utrci na 800 metara.
Video možete pogledati OVDJE.
“Imao bih dosta toga da kažem. Prije četiri godine smo slavili prvu medalju koju sam osvojio, sad smo popeli zajedno na jednu stepenicu više. Želim vam reći da sam izuzetno ponosan. Prvo što sam pomislio kada sam prošao kroz cilj je upravo ova podjela radosti s vama. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH”, rekao je Tuka, a onda nakon ovacija i zaplakao.
“I prije odlaska u Dohu sam rekao da sam spreman. Imao sam dobre rezultate cijele godine. Imao sam malih problema pred nastup u polufinalu. Ipak, zajedno sa svojim trenerom prebrodili smo sve i na kraju stigli do medalje”, dodao je.
Video možete pogledati OVDJE.

Tuka ističe kako je porodica stub svega te da mu je ona dala dodatnu snagu.

“Njima se najviše zahvaljujem. Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što je HIFA petrol i BH Telecom. Svima njima se zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to”, poručio je Tuka.

Vrijedi istaći da je našeg uspješnog sportistu prilikom izlaska na pozornicu dočekao i veliki vatromet.

Podsjetimo, Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a odmah je istakao kako su ga emocije savladale već kada je sletio na tlo BiH.

Naš atletičar je potom doputovao u rodni Kakanj, gdje su mu sugrađani organizovali doček na platou ispred zgrade Općine.
Veliki broj građana Kaknja, svih uzrasta i generacija, gromoglasno je pozdravio Amela Tuku, uspješnog sportistu koji je odrastao i srednju školu završio u Kaknju.

Na dočeku u Kaknju okupili su se Tukini prijatelji, drugovi iz školskih klupa, poznanici, rodbina, članovi kakanjskih sportskih klubova i drugi.

Video možete pogledati OVDJE.
-Pic,video and text Klix.ba-
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU