Spheropoulos preuzeo odgovornost: Obrana je problem

Crvena zvezda je iu drugom derbiju u četiri dana poražena od Partizana, ovoga puta u ABA ligi 98:87.

Za razliku od dvoboja u Euroligi, gdje se gotovo svi navijači Zvezde pitaju kako je došlo do poraza, Partizan je u ovoj utakmici kontrolirao veći dio utakmice.

Pokušali smo se boriti, poboljšati igru ​​u odnosu na četvrtak. Krenuli smo dobro i koncentrirano, igrali kako smo htjeli – igrali dobru obranu, imali dobru egzekuciju. Nažalost, nakon početka druge četvrtine uslijedilo je najgore razdoblje, pala im je koncentracija i dopuštali lagane poene. Padala nam je koncentracija u napadu, gubili smo previše loptirekao je Spheropoulos.

Prilika za povratak bilo je u četvrtoj dionici kada se spustilo na minus 6.

Dobro je da smo reagirali, vratili se u igru, smanjili na šest, ali nije bilo dovoljno. Moj dojam, rekao sam igračima, kad zabijete 87 koševa protiv dobre momčadi – to je dobro, ali kad primite 98 koševa, onda ne možete pobijediti. Ovo je tranzicijsko razdoblje, prelazimo s jedne košarkaške filozofije na drugu. Radili smo greške, zbog nedostatka komunikacije, i to nas je koštalo lakih bodova.

Spheropoulos bez problema prihvaća odgovornost.

Obrana nam je problem i to moramo popraviti, ali biti dosljedniji. Imali smo razdoblja u kojima smo bili dobri, ali i puno problema. Nismo zadovoljni rezultatom, rekao sam već da nismo igrali obranu. Odgovoran sam i preuzet ću odgovornost da izgradim tim po svom ukusu. Ako usporedite kako smo krenuli prije četiri dana i sada, bilo je bolje, ali nam je pala koncentracija.

Joel Bolomboy nije igrao u četvrtoj trećini.

Moja odluka. Mike Tobey dobio je više prilika.

Zadnja linija bila je desetkovana izostankom Nedovića, Hange i Lazića.

-Kao što ste vidjeli, Hanga je dobio udarac u koljeno. Bio je natečen i liječnici su bili angažirani oko njega.

Playmakeri su u ovom trenutku pokazali kvalitetu.

Jago ima kvalitetu uspostaviti stabilnost. Popraviti spremnost za takve utakmice, ali od nekoga se ne očekuje puno, dok se u drugoj utakmici Partizan bolje pripremio za njega. Ima potencijala, bio je MVP njemačkog prvenstva. Vjerujem da će Jago biti bolji. O kvalitetima Teodosića i Nejpira ne treba govoritizavršio je Sferopoulos.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU