1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Splitsko-dalmatinska županija pobjednik turnira ‘Andrija Bartulić-Toni’

  Pobjednik 14. Memorijalnog malonogometnog turnira “Andrija Bartulić-Toni”, koji se u organizaciji Udruge HVIDRA-e Split i Udruge hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni održao u nedjelju u Kongori pored Tomislavgrada, je ekipa Splitsko-dalmatinske županije.

  Manifestacija je počela u 10 sati polaganjem vijenaca na mjesnom groblju Kongora, gdje je pokopan tragično stradali predsjednik Udruge HVIDRA-e Split Andrija Bartulić-Toni.

  - Oglašavanje -

  Nakon posjete groblju, izaslanstva HVIDRA-e Split, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije zajedno s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja općine Tomislavgrad i predstavnicima Općine Tomislavgrad te Hercegbosanske županije položila su vijence i zapalila svijeće ispred središnjeg župnog križa podignutog u znak sjećanja na sve poginule kongorske župljane u dva svjetska i Domovinskom ratu.

  Sveta misa održana je u crkvi Presvetog Srca Isusova u istom mjestu, a u poslijepodnevnim satima započeo je turnir te revijalna utakmica između Veterana HNK-a Hajduka i HNK-a Tomislavgrad.

  Na turniru su sudjelovale UHBDDR Podstrana, Udruga veterana 4. grbr., Udruga hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni, Udruga veterana 72. bojne Vojne policije, HVIDRA Split i prijatelji, Splitsko-dalmatinska županija, MUP-IPA Split, U.R.D.R. “Ante Bužančić” – ATVP, IX. Bojna HOS-a, Grad Split, Udruga specijalne jedinice policije BATT – Split, Udruga tenkista HVO Tomislavgrad, HNK Tomislavgrad te Veterani HNK Hajduka.

  Završetkom nogometnog spektakla u 20 sati koncert je održala grupa “Dalmatino”, a sav prihod od prodaje pića ide u humanitarne svrhe, odnosno za djecu s poteškoćama u razvoju, Udruzi “Nova Nada” Kovači-Tomislavgrad.

  Inače, Andrija Bartulić rođen je u Splitu 1967. godine dok korijene vuče iz Kongore pored Tomislavgrada. Kao pukovnik HV-a prošao je sva bojišta u Dalmaciji i u BiH, bio i teško ranjen u Domovinskom ratu kod Zadra, a smrtno je stradao 2004. godine kao predsjednik splitske HVIDRA-e, nakon što je na njega pucano u Splitu.

  Tijekom Domovinskog rata obnašao je zapovjedne dužnosti u 4. gardijskoj brigadi HV-a dok je za hrabrost i požrtvovnost, koju je pokazao u minulom ratu, dobio niz pohvala, medalja i odlikovanja, te samokres PHP.

  Završetkom Domovinskog rata aktivno se uključio u rad braniteljskih udruga, gdje je svojim iskustvom i znanjem nastojao pomoći toj populaciji kojoj je i sam pripadao, te je jedan od utemeljitelja i dopredsjednika Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata, a umirovljen je u činu pukovnika u travnju 2004. godine.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO